Bio

Over mij:

Ik ben Jan Terpstra, vakfotograaf met ruim 40 jaar ervaring. Mijn interesse beslaat vooral mensenfotogafie, van aansprekende portretten tot romantische zwangerschapsfotografie en van kunstzinnig naakt tot indringende reportages. Ik verzorg daarnaast reclamefotografie en familiefotografie.

Ik uit mijn creativiteit in mijn vrije werk. Zie mijn portfolio voor een deel van mijn werk.


En ik vind het bijzonder boeiend om mijn vakkennis aan anderen over te dragen.

Daarom organiseer ik met grote regelmaat foto-evenementen met verschillende thema's en geef ik cursussen en workshops over allerlei fotografische onderwerpen, voor zowel beginners als gevorderden. De meeste van mijn cursussen worden gegeven in mijn fotostudio in De Rijp, een prachtige historische plaats tussen Purmerend en Alkmaar. Sinds 2008 mocht ik al meer dan 1200 cursisten ontvangen.


Voor fotoclubs, personeelsverenigingen en andere organisaties geef ik cursussen en workshops op locatie, waarbij ook maatwerk mogelijk is.Daarnaast verzorg ik intensieve 1 op 1 workshops over een breed scala aan fotografische onderwerpen.


Mijn studio in De Rijp is in 20 minuten te bereiken vanuit Amsterdam, Zaandam, Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Vanuit Leeuwarden, Utrecht en Den Haag in ongeveer een uur.Interesse in een cursus, workshop of fotoshoot ? Neem contact met mij op.


We rise by lifting others


-- Robert Ingersoll